20. 5. 2022« zpět na seznam článků

VIDEOHOVOR MÍSTO PODPISU U NOTÁŘE

Pokrok si nezadržitelně razí cestu i v tak konzervativní oblasti jako je ověřování identity při založení společnosti. Pro založení společnosti resp. pořízení ready-made společnosti tak již není třeba nikam chodit a vše lze vyřídit z pohodlí či  kanceláře či domova 

Jak to tedy probíhá v jednotlivých státech?

Maďarsko

 Po zkompletování zadání nachystá naše partnerská advokátní  kancelář do 48 hodin dokumenty k podpisu a zašleme emailem. Vy je podepíšete, naskenujete a pošlete emailem zpět. Následně proběhne videohovor (Skype nebo Teams) za účasti maďarského advokáta, našeho zástupce a vaší. Hovor bude v angličtině, ale stačí základní znalost, cokoliv by bylo potřeba tak přeložíme. V zásadě jde o to, že advokát ukáže na kameru postupně dokumenty a Vy u každého potvrdíte, že se jedná o váš podpis. Otázka několika minut. Dokumenty si pak vyzvedne náš kurýr a do druhého dne doručí do Budapešti. Zápis do obchodního rejstříku (včetně registrace k DPH) pak trvá zhruba týden.

Polsko

 Zde jsou jsou potřeba kroky dva. V tom prvním vyřídíte elektronický podpis, který lze použít i na další věci a platí dva roky. Vyřízení probíhá videohovorem s poskytovatelem v angličtině, kterého se můžeme taky zúčastnit a překládat. Po vyřízení el. podpisu (trvá asi dva dny) pak proběhne (obdobně jako v Maďarsku) videohovor s naším partnerským advokátem. Výhodou el. podpisu pak je, že se nemusí nic skenovat ani předávat kurýrovi. Ihned po videohovoru se vše odešle na soud pro provedení zápisu.

 Pro úplnost dodáváme, že pokud by se vše řešilo "klasicky" tak bude nutné vyřídit PESEL (obdoba rodného čísla a epuap (elektronický podpis, ale jiný než popsaný výše) což představuje větší časovou i finanční náročnost.

 Velká Británie

 Zde to není žádná novinka, nicméně sluší se zmínit, že vše se zde vyřizuje online a pro založení společnosti tak stačí s naším zástupcem si emailem potvrdit zadání a poslat kopii dokladu. Společnost je pak během 24 hodin založena. Apostilovaný výpis pak zajistíme do 2 týdnů a na základě něj můžete mimo jiné otevřít bankovní účet

comments powered by Disqus
© 2010–2024 EUROCOMPANIES, a. s.