6. 7. 2019« zpět na seznam článků

PŘIPRAVOVANÁ NOVELA TÝKAJÍCÍ SE BRITSKÝCH SPOLEČNOSTÍ

Praxe britského rejstříku, která je z našeho pohledu poměrně liberální, možná nazná do budoucna některých změn.

V Anglii se aktuálně pomalu připravuje novela, která se netají snahou určitým způsobem utáhnout šrouby a trochu slevit z dosavadní zásady tj. že role britského obchodního rejstříku (Companies house) je údaje zaznamenávat a ne ověřovat jejich správnost. 

Zatím je nicméně vše v rovině kdy britský rejstřík vyzval veřejnost o návrhy na řešení jednotlivých otázek, které vnímá jako problematické. Je to celkem rozdíl oproti české praxi kdy se připravované zákony konzultují pouze s úzkou skupinkou odborníků. Pokud vás zajímá v čem chce tradičně benevolentní britský rejstřík přibrzdit, můžete si celý dokument přečíst zde.

Zatím nicméně stále platí, že založení britské LTD společnosti je rychlý a administrativně nenáročný proces a v tomto ohledu snese v rámci EU srovnání jedině s Irskem. Jak ovšem praví klasik tak "ďábel se skrývá v maličkostech" a je proto - zejména s ohledem na budoucí aktivity v České republice tj. obvykle založení sro společnosti (či akvizice sro) - účelné vše prokonzultovat s odborníky.

comments powered by Disqus
© 2010–2024 EUROCOMPANIES, a. s.