2. 9. 2021« zpět na seznam článků

BRITSKÁ FIRMA A OTEVŘENÍ BANKOVNÍHO ÚČTU

Bankovní účty pro britské společnosti pro naše klienty řešíme relativně často

Ačkoliv si většina klientů pořizuje britskou společnost pro držení podílů v jiných společnostech a bankovní účet defakto nepotřebují. Pokud však plánujete i nějakou obchodní aktivitu a bankovní účet v Anglii potřebujete tak je asi dobré znát možnosti. Především je potřeba si říct, že otevřít účet přímo u britské banky je velmi složité, protože banka zkoumá míru "fyzické přítomnosti" v Anglii a třeba sídlo na virtuální adrese znamená téměř určité zamítnutí žádosti o otevření. Jaké jsou tedy alternativy? Nejpřímočařejší cestou je asi otevření účtu v ČR na základě apostilovaného výpisu z rejstříku. Banky to poměrně umožňují, jen je potřeba počítat s řádově několika dny až týdny pro posouzení žádosti. Víme však i o bance kde účet otevřou ihned na počkání.

Častým dotazem je zda české úřady "vidí" na takový účet. Odpověd je, že automaticky ne, ale různé orgány si samozřejmě můžou o nějaké informace zažádat. Musí však k tomu být oprávněný důvod resp. vést nějaké řízení, které takovéto prolomení bankovního tajemství opodstatní. 

Další alternativou je potom otevření účtu u některých "moderních" poskytovatel finančních služeb jako je Transferwise, Satchel nebo Bilderlings.

comments powered by Disqus
© 2010–2024 EUROCOMPANIES, a. s.