« zpět na seznam novinek23. 10. 2013

Amazon přichází do České republiky

Světově známý americký internetový obchod Amazon míří do České republiky. Plánuje u nás založit dvě distribuční centra, každé na ploše kolem 95 tisíc metrů čtverečních. Nová centra by měla nabídnout až 10 tisíc nových pracovních míst. Stát budou v blízkosti dvou našich největších města: Prahy a Brna.

 

Otevření centra plánuje Amazon nejpozději příští rok. Během dalších tří let by potom měla centra pracovat v plném provozu a nabídnout až 10 tisíc nových pracovních míst. Z čehož by ale mělo být 6 tisíc pozic pouze sezónních. Především by se jednalo o období kolem Vánoc, kdy má firma nejvíce objednávek. Volné budou nejen dělnické profese pro příjem zboží či kompletaci objednávek, ale i vedoucí a manažerské pozice.

 

Americká společnost Amazon je jedním z největších a nejstarších internetových obchodů na světě. Vznikla v roce 1994. Zakladatelem je Jeff Bezos, který ve firmě působí dodnes. V Evropě má Amazon dosud 25 center. Své rozhodnutí založit firmy právě zde, zdůvodnil Amazon rostoucí evropskou poptávkou.

© 2010–2024 EUROCOMPANIES, a. s.